Đerić (treći s lijeva) sa kolegama iz stručnog štaba Dinama

Postao vlasnik UEFA B licence, te okončao igračku karijeru

Na zimu napustio Tuzlu City, sada je trener u Dinamu: "Svaki dan želim napredovati, vjerujem u sebe"

Samir Mlaćo
Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje Boban Đerić odlučio je na zimskoj pauzi ove sezone napustiti redove FK Tuzla City.

U BiH je Đerić nastupao i za Drinu Zvornik te FK Leotar Trebinje i NK Vitez, a nakon odlaska iz redova Tuzlaka, odlučio se za novi izazov.

Zaplovio je i zvanično trenerske vode i posao 'dobio' u regionalnom velikanu Dinamu iz Zagreba.

Đerić je tako u 28. godini odlučio završiti igračku karijeru, popularno rečeno 'okačiti kopačke o klin', no jasno je da bez nogometa ne može.

Kao veliki sportista i profesionalac, što će potvrditi svi koji ga poznaju, nije želio 'odmoriti' od nogometa, nego se odmah okrenuo novom izazovu. Za koji se i spremao, jer se ranije odlučio za trenersko školovanje.

“Pomoćnik sam u U-14 selekciji, a radim i sa dvije kategorije mlađih dječaka, tačnije U-10 i U-7. Prošle godine sam postao vlasnik UEFA  "B" trenerske licence, dobio sam ugovor u Dinamu i odlučio da više ne igram. Želim se posvetiti trenerskom poslu, vjerujem u sebe, želim svaki dan učiti i dodatno napredovati“, kazao je Đerić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

O Dinamu imao samo riječi hvale.

“Zaista čovjek može samo biti sretan kada dobije mogućnost da rade u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo. Povjerenje naravno treba i opravdati“, dodao je Đerić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.