Dudić komentarisao žrijeb polufinala Kupa, sada će za Velež biti sve drugačije nego ranije

Rođeni protiv Tuzla Cityja

Dudić komentarisao žrijeb polufinala Kupa, sada će za Velež biti sve drugačije nego ranije

Admin Čaušević

Velež će se za plasman u finale Kupa boriti protiv Tuzla Cityja.

Voljom žrijeba odlučeno je da Velež u polufinalu Kupa BiH igra protiv Tuzla Cityja, dok drugi polufinalni par čine FK Sarajevo - FK Igman.

"Mogli smo i bolje proći u žrijebu, sve tri ekipe su očekivale Igman iz Konjica, ali izvukli smo Tuzla City. O njima ćemo razmišljati nakon petka jer mi prije svega treba da odigramo jednu dobru ligašku utakmicu protiv Širokog Brijega. Treba nam dobar rezultat da sevratimo pobjedničkim stazama", kazao je Feđa Dudić za SportSport.ba.

Ovaj put će za Velež biti sve drugačije u odnosu na ranije pošto će uz sebe imati 12. igrača u vidu podrške sa tribina jer je istekla suspenzija stadiona Rođeni.

"U srijedu, uz pun stadion jer se i publika vraća, tražit ćemo pozitivan rezultat, dobro se poznajemo. Iako smo obje utakmice izgubili od njih, oba puta smo izgubili konkurentni. Sada se sigurno nadamo boljem rezultatu."

"Navijači su nam puno falili, Veležu navijači znači mnogo, neke utakmice koje su se lomile i bile egal, koje su otišle na stranu protivniku da su tu bili navijači da daju vjetar u leđa sigurno bi nam bili od velike pomoći. Oni su se zaželili utakmica, mi njihove podške.

Oglasi

Kako više ne važi pravilo gola u gostima Dudiću je svejedno što će prvu utakmicu igrati na domaćem terenu.

"Potpuno je svejedno nema gola u gostima, nema tu prednosti kao što je to bio slučaj ranije, igrali smo i protiv Širokog Brijega prva kući pa smo prošli, možda to bude i prednost sada. Pokušat ćemo da ostvarimo što bolji rezultat i sigurno bi nam bilo lakše igrati u revanšu."

Navjerniji navijači Veleža, popularni Red Army u narednim danima će proslaviti svoj 41. rođendan.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ovu priliku koristim da čestitam rođendan Red Armyju koji će proslaviti u petak, i sigurno će utakmica protiv Širokog Brijega biti jedna dobra prilika da napune stadion, a da ih mi obradujemo pobjedom", rekao je Dudić.

Ligaška utakmica Velež - Široki Brijeg igra se u petak od 18 sati, dok će prvi meč polufinala biti odigran u srijedu 6. aprila. Tačna satnica će biti naknadno određena.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Mostar u srcu Velez do groba! Dudicu,ja majke mi ne vidim razlog zasto mi ne bi uzeli kup.
10 4
StarMoVe
Vraćaju se Rođeni našom pjesmom vođeni?!!
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi