Musemić: Naš cilj je plasman u Evropu

Govorio o dvomeču sa Veležom

Musemić: Naš cilj je plasman u Evropu

Samir Mlaćo

Fudbalere Tuzle City u polufinalu Kupa BiH očekuju veliki izazov.

Rival će im biti ekipa Veleža koju su nedavno savladali u Mostaru 2:1.

Svjesni su u Tuzli da će nijanse odlučivati.

"Mogli smo proći i bolje, ali šta je tu. Igrali smo nedavno, dobro se poznajemo sada ćemo opet u kratkom periodu odigrati dva meča. Nama slijedi duel sa Zrinjskim u Mostaru, pa odmah za par dana i Velež.", kazao je Musemić.

Svjestan je da će u na stadionu Rođeni teren biti mnogo bolji nego na Tušnju, a revanš kod kuće ne vidi kao neku prednost.

"Teren su radili, čepirali, vidjet ćemo. A revanš kući... Ne vrijedi taj gol u gostima, nije to baš je neka prednost. Igrat nam je dva meča, pa vidjet ćemo".

Tuzlaci prijeko žele trofej već par sezona.

"Naravno da bi to bio veliki uspjeh, a naš cilj je izlazak u Evropu. Ima još mnogo da se igra, 30 bodova je u igri", dodao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tuzla City je trenutno na drugom mjestu u prvenstvu sa 44 osvojena boda.

Za vikend gostuje kod lidera Zrinjskog.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Husref redovno pobjeđuje Veleža.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi