Foto - EPA

Barcelona uvjerljiva

Žene napravile spektakl na Camp Nou: Za Real je El Clasico jako loše završio

Midhat Šljivak

Ženska ekipa Barcelone plasirala se u polufinale Lige prvaka nakon što je večeras na Camp Nou savladala Real Madrid s 5:2.

Katalonke su donijele trijumf od 3:1 iz prvog meča i bile su velike favoritkinje u revanšu, a tu ulogu su opravdale i upisale su uvjerljiv trijumf protiv rivalki iz Madrida.

Dobro je krenulo za Barcu. Mapi Leon u osmoj minuti zabija za 1:0, da bi osam minuta kasnije Carmona s penala izjednačila rezultat na 1:1.

Iako je dosta šansi bilo u prvom dijelu pred golom Reala, na odmor se odlazi rezultatom 1:1, a gošće iz Madrida odlično otvaraju nastavak meča.

Zornoza u 48. minuti postiže gol za vodstvo Reala od 2:1, ali to je samo naljutilo Barcelonu koja u deset minuta postiže tri gola u završava posao u ovom meču.

U periodu od 52. do 62. minute pogađale su Bonmati, Pina i Putellas za 4:2, da bi tačku na ovaj meč stavila Hansen u 70. minuti za konačnih 5:2.

Svakako treba istaći i fenomenalnu atmosferu na Camp Nou gdje se igrao večerašnji meč. Dame su privukle veliku pažnju i na kraju su domaće navijače obradovale trijumfom.

Srušen je svjetski rekord za jednu utakmicu ženskih ekipa jer je El Clasicu prisustvovalo 91.53 navijača. Impresivno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.