FOTO: T. Hebib

Objavljena nova FIFA rang lista: Dobili smo novog lidera i fenjeraša, gužva oko Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Objavljena je nova FIFA rang lista.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije doživjela promjene. Naša selekcija ostala je 59. reprezentacija svijeta sa 1391.19 bodova, a u leđa joj gledaju selekcije Gane, Paname, Sjeverne Makedonije koje su napredovale na novoj listi. Ispred naše selekcije su Grčka, Burkina Faso, Finska, Venecuela, a pomenute selekcije su u 30 bodova razlike tako da je tu velika gužva i bit će dosta promjena u narednom periodu.

U vrhu nije bilo puno pomjeranja. Brazil je prestigao Belgiju i vratio se na lidersku poziciju, dok je u TOP 10 skočio Meksiko na devetu poziciju iz deset najboljih ispala je selekcija Njemačke.

Dodajmo da je trijumf protiv BiH reprezentaciji Gruzije donio skok i sada su 85. selekcija svijeta, Luksemburg je 94. na novoj FIFA rang listi.

Na začelju je bilo promjena također pa je novi fenjeraš San Marino koji je 211. selekcija svijeta, ispred njih su Angvila i Britanska djevičanska Ostrva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.