Vico Zeljković: Više smo očekivali, glavni cilj je plasman na EURO

Oglasio se predsjednik N/FSBiH

Vico Zeljković: Više smo očekivali, glavni cilj je plasman na EURO

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH u martu mjesecu je u prijateljskim mečevima poražena od Gruzije (0:1) i savladala je Luksemburg (1:0).

Nakon još jednih nezadovoljavajućih partija Zmajeva, oglasio se i predjednik N/FSBiH Vico Zeljković na svojoj Facebook stranici.

"Za sve one koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektora i igrače „A“ reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta.

Naša očekivanja i želje su jedno a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo. Poznavaoci fudbala znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje.

Naš cilj je plasman na EURO 2024. a utakmice u Ligi nacija će biti jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imaće našu punu podršku i povjerenje.

Siguran sam da će strpljenje i podršk, a ne konstantan pritisak, pomoći selektoru i igračima da naprave ono što od njih očekujemo, i mi, i javnost. Reprezentacija se stvara nekoliko godina a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine", poručio je Vico.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=133557105900464&id=113676477888527[/facebook]

Top Komentari

plemic
produži ti ugovor bugaru i povećaj mu plaću, i po starom dobrom običaju dijelite je fifti-fifti.
26 0
Mackintosh
Podrska najboljem predsjedniku! Samo taslaci pitare i vrapcice
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti