Još jednom pogledajte gol koji nas je spasio protiv Luksemburga

Džeko po ko zna koji put spašava

Još jednom pogledajte gol koji nas je spasio protiv Luksemburga

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici teškom mukom s 1:0 savladala Luksemburg. 

U uvodu utakmice imali smo šanse preko Prevljaka i Demirovića, ali ostlao je 0:0.

Bez većih uzbuđenja bilo je skoro sve do kraja prvog poluvremena, a onda tri mrtve šanse za našu reprezentaciju nisu iskorištene.

U 40. minuti konta Zmajeva, Nalić je sjajno presjekao jednu loptu i uposlio Prevljaka koji užasno šutira preko gola.

Nakon toga Nalić je veoma slabim udarcem u završnici upropastio još jednu kontru Bosne i Hercegovine, zatim Moris zaustavlja zicer Gojaku i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Morao je Ivaylo Petev nešto da poduzme kako bi se barem Luksemburg pobijedio, ubacio je kapitena Edina Džeku u drugom poluvremenu i to mu se na kraju isplatilo.

U 77. minuti velika šansa za Menala, čiji udarac u posljednjem trenutku blokira Carlson. Minut kasnije našu reprezentacju spašava Vasilji i brani dobar udarac Rodriguesa.

U 86. minuti ipak pogodak u mreži Luksemburga. Miličević je asistirao, a Džeko pogodio za 1:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

Ukoliko ste propustili sinoć pogledati utakmicu, evo šanse da barem vidite pobjedonosni gol koji je postigao naš Dijamant.

Top Komentari

Zeleni_zub
Ko je ovaj Edinov Jack?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti