Foto: Instagram - @vinicius_04ofc

AS tvrdi

Ukrali ga Atleticu ispred nosa: Novi Vinicius potpisao za Real Madrid

Eldar Ganibegović

Zbog rata u Ukrajini, fudbal u ovoj zemlji je zaustavljen.

Zbog toga FIFA dopušta igračima da se iz ove zemlje privremeno prebace negdje drugo, a to je sjajno iskoristio Real Madrid i doveo desnog beka Viniciusa Tobiasa (18) iz Shakhtara.

Španski AS pod naslovom "Novi Vinicius u Madridu" objavljuje da je Brazilac već potpisao s Real Madridom i to posudbu do kraja sezone.

Real Madrid na ljeto može trajno otkupiti Viniciusa Tobiasa i to za 18 miliona eura. 

Brazilac zasad neće moći igrati u La Ligi, ali će biti upisan u drugu momčad kluba. Desni bek će se, međutim, smjestiti na popis Lige prvaka gdje Real Madrid očekuje dvomeč četvrtfinala s aktuelnim prvakom Chelseajom.

Viniciusa Tobiasa je želio i Atletico Madrid, Realov gradski rival, no Florentino Perez i Kraljevi su bili brži i uspješniji.

Inače, Vinicius Tobias je u Shakhtar stigao u januaru, kada su ga Ukrajinci doveli iz brazilskog Internationala za šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi fudbaler Real Madrida nije uspio zaigrati niti u jednoj službenoj utakmici za ukrajinski klub iz dobro poznatih razloga.

Nastupio je samo na šest prijateljskih utakmica, a vidjet ćemo kakav će status imati u Real Madridu i da li će ubijediti upravu kluba da na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.