Žene napravile spektakl na Camp Nou: Za Real je El Clasico jako loše završio
Foto - EPA

Barcelona uvjerljiva

Žene napravile spektakl na Camp Nou: Za Real je El Clasico jako loše završio

M. Šljivak

Ženska ekipa Barcelone plasirala se u polufinale Lige prvaka nakon što je večeras na Camp Nou savladala Real Madrid s 5:2.

Katalonke su donijele trijumf od 3:1 iz prvog meča i bile su velike favoritkinje u revanšu, a tu ulogu su opravdale i upisale su uvjerljiv trijumf protiv rivalki iz Madrida.

Dobro je krenulo za Barcu. Mapi Leon u osmoj minuti zabija za 1:0, da bi osam minuta kasnije Carmona s penala izjednačila rezultat na 1:1.

Iako je dosta šansi bilo u prvom dijelu pred golom Reala, na odmor se odlazi rezultatom 1:1, a gošće iz Madrida odlično otvaraju nastavak meča.

[twitter]https://twitter.com/FCBarcelonaFl/status/1509211426837176331[/twitter]

Zornoza u 48. minuti postiže gol za vodstvo Reala od 2:1, ali to je samo naljutilo Barcelonu koja u deset minuta postiže tri gola u završava posao u ovom meču.

Oglasi

U periodu od 52. do 62. minute pogađale su Bonmati, Pina i Putellas za 4:2, da bi tačku na ovaj meč stavila Hansen u 70. minuti za konačnih 5:2.

Svakako treba istaći i fenomenalnu atmosferu na Camp Nou gdje se igrao večerašnji meč. Dame su privukle veliku pažnju i na kraju su domaće navijače obradovale trijumfom.

Srušen je svjetski rekord za jednu utakmicu ženskih ekipa jer je El Clasicu prisustvovalo 91.53 navijača. Impresivno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Penal za penal madrid!Hala Madrid y nada mas
1 2
UTD
Moj novinaru, nisam nikakav lektor ali ne možeš napisati "zabija" . Taj izraz možeš koristiti u kafani, u kući i među rajom. Ali u novinama ipak djeluje malo krkanski. Sljedeći put probaj sa: postiže gol ili dolazi u vodstvo pogotkom i sl.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi