Srbin ostaje na prvom mjestu

Poljski teniser spasio Novaka Đokovića!

Eldar Ganibegović

Poljski teniser Hubert Hurkacz sačuvao je Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste. 

On je u četvrtfinalu masters turnira iz serije 1000 u čevrtfinalu savladao Medvedea s 2:0 (7:6, 6:3) i tako ga spriječio da ponovo preuzme prvo mjesto od srbijanskog tenisera.

U prvom setu vidjeli smo po jedan brejk na obje strane, a Poljak je servis izgubio kod rezultata 3:5 u gemu u kojem je imao i dvije set lopte. 

Ipak, bolje se snašao u taj brejku i slavio sa 7:9.

Drugi set donio je nešto manje neizvijesnosti, ali gledali smo maratonski prvi i peti gem sa ukupno osam brejk lopti. Na kraju je Hurkacz dva puta uzimao servis protivniku i slavio s 3:6. 

Hurkacz će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz meča Kecmanović – Alkaraz. Poljak inače brani titulu na Floridi osvojenu prošle godine.

Zahvaljujući ovom porazu, Đoković će na ATP listi koja će izaći u ponedeljak biti i dalje prvi, ali sa samo deset bodova prednosti ispred ruskog tenisera - 8420 će imati Nole, a 8410 Medvedev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.