"Da Nadal ili Federer drže Đokovićev rekord svi bi o tome pričali"

Oglasio se legendarni Španac

"Da Nadal ili Federer drže Đokovićev rekord svi bi o tome pričali"

E. Ganibegović

Rafael Nadal u januaru je napravio pravi podvig.

Osvojivši Australian Open postao je prvi teniser s 21 Grand slam titulom, dok su prvi pratioci, Novak Đoković i Roger Federer ostali na po 20.

S tim u vezi, najlakše je reći da je Nadal najveći svih vremena, ali legendarni španski teniser Alex Corretja smatra drugačije.

"Za mene broj osvojenih Grand slamova mnogo znači u toj trci, ali se moraju računati i sedmice provedene na vrhu ATP liste, kao i završni Masters Međusobni skor nam ne govori mnogo toga", rekao je Corretja.

Đoković je apsolutni rekorder po broju sedmica na vrhu ATP liste - čak 362.

"Nije fer što to prolazi neopaženo. Da taj rekord drže Rafael Nadal ili Roger Federer stalno bi se isticalo kako je to nešto nedostižno, nepremostivo. Đokovića, s druge strane, ne uzdižu zbog toga", zaključio je.

Podsjetimo, Đoković skoro da i nije nastupao tekuće sezone, odnosno nastupio je samo na ATP turniru u Dubaiju gdje je ispao u četvrtfinalu.

Top Komentari

MaDaj
Pa to i ptice na grani znaju, isto tako znaju da talenat nije sve, moraš biti i covijek da te ljudi gotive !
7 0
CeZenicaLik
Covjek sere
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi