Za Đokovića mnogo upitnika

Mjere se ublažene, to mu ide u prilog

Za Đokovića mnogo upitnika

Samir Mlaćo
Popuštanje mjera kada je u pitanju koronavirus moglo bi pomoći najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću.

Naime, u New Yorku su donijeli odluku da u ovom gradu na sportskim događajima mogu nastupiti i nevakcinisati sporti, što ode u korist Đokoviću.

Posljednji Grand Slam u sezoni je od 29.augusta do 11. septembra, te je očekivati da se do tada ukinu sve mjere.

Problem za Đokovića predstavlja to što SAD ne dozvoljava nevakcinisanima ulazak u zemlju.

Nedavno je potvrđeno da će srbijanski as nastupiti na Roland Garosu.

Srbijanski teniser ove godine je nastupio samo na ATP turniru u Dubaiju gdje je stigao do četvrtfinala, a propustio je čak tri turnira zato što nije vakcinisan.

Oglasi

"Trenutno nema nikakvih prepreka. Želimo imati najbolju grupu tenisera na turniru. Naravno, spremni smo poštivati sva pravila koja nam se nameću. Situacija se može razviti svaki dan na bilo koji način" - rekla je Amelie Mauresmo, bivša francuska tenisačica koja sada radi na organizaciji turnira.

Njezine riječi potvrđuje Gilles Moretton, predsjednik Francuske teniske federacije.

Kako je rekao, u slučaju Đokovićevog nastupa na Roland Garossu postoji zeleno svjetlo, što znači da će francuska vlada ublažiti ograničenja zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori, međutim, naglašavaju da se situacija u svakom trenutku može promijeniti, a da se dogodi Srbin bi mogao ostati bez turnira. 

Podsjećanja radi, u januaru je Novak Đoković 11 dana bio "zarobljen" u Australiji i deportovan je dan prije početka Australian Opena.

Turnir je osvojio Rafael Nadal i tako došao do historijske 21. titule na Grand Slam turnirima i tako iza sebe ostavio Novaka Đokovića i Rogera Federrera koji imaju po 20.

Top Komentari

Klicko
Dolazim ti kući da ti jašem mamy i seky a tebe nikad nema.Da se nisi objesio yebo familiju komplet?? @ubnt
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi