Medvedev odgovorio Đokoviću na pitanje o ratu u Ukrajini

Rus je za mir

Medvedev odgovorio Đokoviću na pitanje o ratu u Ukrajini

Edmir Škorić

Ruski teniser Daniil Medvedev još uvijek ne zna hoće li moći nastupati na Wimbledonu koji se igra od 27. juna do 10. jula ove godine.

Ruski sportisti i sport pate zbog ruske invazije na Ukrajinu koja traje od 24. februara. Rusiji su uvedene oštre sankcije, što je i sportiste stavilo u tešku situaciju, pa neki čak ni nemaju pravo da se bore, dok neki imaju, ali pod uslovom da ne predstavljaju Rusiju.

Bivši broj jedan na ATP listi Daniil Medvedev je nakon izbijanja rata izbrisao zastavu Rusije sa svog Instagram računa, a onda je na pitanje o tome rekao da samo želi mir u svijetu. Ovaj put je odgovorio Novaku Đokoviću.

"Teško je u životu govoriti o tome šta je ispravno, a šta ne. Imam svoje mišljenje i već sam razgovarao sa svojom porodicom i suprugom, s kojom mogu da razgovaram iako se ne slažemo oko svega", rekao je Medvedev.

Svi znaju šta se događa, nemoguće je to zanemariti i ljudi imaju različita gledišta. Uvijek sam govorio da sam za mir", rekao je Medvedev za Mundo Deportivo .

Njegov odgovor uspoređen je s onim kada je Novak Đoković nakon skandala u Australiji odbio dati konkretan odgovor na pitanje je li cijepljen ili ne. Srbin je nekoliko sedmica odbijao reći je li cijepljen, rekavši da je to lična odluka.

Kasnije je priznao da nije bio cijepljen i da ne namjerava preuzeti taj korak, zbog čega je ostao bez nastupa na Australian Openu početkom godine, a prijeti mu izostanak i sa drugih većih turnira zbog toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi