Njegov agent otkrio

Ozil se zbog njegovog odlaska nikada nije oporavio: "U Arsenalu više ništa nije bilo isto"

Endin Čaušević

Mesut Ozil se nalazi u velikim problemima u Fenerbahčeu i sve su šanse da će na ljeto ponovo mijenjati klub.

Ozil je svojevremeno bio jedan od najboljih veznjaka u Ligama petice, ali je njegova karijera doživjela ogroman pad u prethodnih nekoliko sezona.

Ni u Feneru mu ne ide kako je očekivao jer se ponovo našao u problemu. On je prije nekoliko dana izbačen iz ekipe Fenerbahčea nakon sukoba s trenerom Ismailom Kartalom koji nije bio zadovoljan njegovim nastupima i smatra da je fizički nespreman.

O svemu tome pričao je i njegov agent Erkut Sogut koji je poručio da Ozil pored svega što se dešava ne želi da ide iz Fenerbahčea i želja mu je da ostane u ovom klubu još nekoliko sezona.

Sogut je pričao i o tome šta je krenulo po zlu u Ozilovoj karijeri pa je doživio takav pad, a on je otkrio da je sve počelo još 2018. godine kada je Arsenal prodao Santija Cazorlu s kojim je Ozil imao odličnu saradnju na terenu.

"Volio je da igra sa Santijem jer je on nevjerovatno inteligentan fudbaler. Vjerovatno mu je jedan od najdražih saigrača u karijeri. Voli da ima takve igrače u veznom redu s kojima može da sarađuje i išlo im je zaista odlično", počeo je Sogut i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je Santi otišlo više ništa nije bilo isto. Stvari su se odmah promijenile za Mesuta u ekipi i od njega se očekivalo da sve radi. Da kreira akcije, prekida napade, asistira i postiže golove. To je bio prevelik pritisak, a ruku na srce nije ni imao neke dobre saigrače s kojima bi se uklopio. Odlazak Santija iz Arsenala je sve promijenio".

Ozil je u Arsenalu igrao šest godina i nakon dolaska iz Real Madrida imao je nekoliko dobrih sezona, ali onda je nestao sa scene. Pred odlazak iz kluba uopšte nije igrao, a nažalost slične stvari dešavaju mu se i u Feneru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.