Nije mu se svidjelo kako Henry slavi golove, pa ga "cinkao" Wengeru: "Bio je previše arogantan"

Ubrzo nakon toga je i napustio Arsenal

Nije mu se svidjelo kako Henry slavi golove, pa ga "cinkao" Wengeru: "Bio je previše arogantan"

Endin Čaušević

Thierry Henry je bez dileme jedan od najboljih napadača kojeg je Premiership ikada imao.

Henry je ostavio neizbrisiv trag u Arsenalu s kojim je nekoliko sezona dominirao u Premiershipu, a bio je i glavni igrač ekipe koja je uspjela da prije skoro 20 godine osvoji titulu prvaka Engleske bez ijednog poraza.

Legendarni francuski napadač je u Arsenal došao na ljeto 1999. godine iz Juventusa za 16 miliona eura, te je to bio pun pogodak Arsenea Wengera. Već u prvoj sezoni pokazao je o kakvom igraču se radi i za osam sezona u ovom klubu postao je najbolji strijelac svih vremena.

Međutim, nisu baš svi saigrači bili oduševljeni njegovim ponašanjem kada je tek stigao u Arsenal. Njegov sunarodnjak Emmanuel Petit je zamjerao Henryju način na koji slavi svoje golove, te ga je čak "cinkao" kod Wengera nakon jedne utakmice.

Petit je nakon Henryjeve prve sezone napustio Arsenal i otišao je u Barcelonu gdje je igrao samo jednu sezonu, ali se onda vratio u Englesku i potpisao je za Chelsea. Za francuske medije objasnio je zašto mu je tada smetalo kako Henry slavi svoje golove.

"Imao sam razgovor s Titijem pred Wengerom kada smo igrali za Arsenal. Nas petorica smo bili na nekom sponzorskom događaju, a pored nas trojice tu su bili još Vieira i Bergkam. Nekoliko dana prije toga smo igrali utakmicu na Highburyju i Henry je zabio dva gola", rekao je Petit i nastavio.

"Tada mi se nije svidjelo kako je slavio golove. Otišao bi do korner zastavice i onako arogantno se ponašao i gledao navijače. Rekao sam mu da se meni i pojedinim igračima ne sviđa što slavi golove na takav način".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razumljivo je da mu se nije svidjelo to što sam mu rekao, ali je zaista to bilo pretjerano i previše arogantno od njega. Rekao sam potom Wengeru da nije moj posao da to radim i pričam s njim, te da on treba takve stvari da riješi".

Henry svoje ponašanje nije mijenjao i to je za njega i klub bilo odlično. Odigrao je 377 mečeva za Topnike i zabio je 228 golova, a potom je na ljeto 2007. godine prešao u Barcelonu s kojom je dvije godine kasnije osvojio Ligu prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi