Foto - Screenshot

Gerard Pique o velikom rivalu

"Odavno imam novca koliki je njihov budžet, ali nervirati ih je bolji osjećaj od seksa"

Midhat Šljivak

Legendarni defanzivac Barcelone Gerard Pique (35) tvrdi da mu je nerviranje navijača gradskog rivala Espanyola bolje od seksa i da uživa u njihovom provociranju.

Navijači Espanyola u duelu s Barcelonom često 'na nož' dočekaju Piquea, a često spominju i njegovu suprugu Shakiru.

Međutim, bez obzira na psovke koje dobija Pique uživa igrati na stadionu Cornella El Prat jer voli nervirati navijače velikog rivala.

U intervjuu kojeg je dao Jordiju Wildu objasnio je i zašto je to tako.

"Odavno imam novca kao što je budžet Espanyola. Zapravo, volim više igrati na Cornelli nego na Bernabeu. Usrećili su me kad su se vrati u Primeru jer sam želio opet igrati tamo. Zviždali su mi, ja sam im se smijao i to ih je još više iznerivrao", rekao je Pique i dodao je:

"Osjećaj kada ih nerviraš je bolji od seksa. Uživam ih više nervirati nego navijače Real Madrida", poručio je Pique.

"Ispijanje piva i roštiljanje su sastavni dijelovi života svakog sportiste, bez toga ne ide, ali..."

Gerard Pique u posljednje vrijeme često gostuje u raznim španskim podcastima u kojima priča o svojoj karijeri i trenutnom stanju u Barceloni.

Često je govorio i o 'lošim' stranama poznatih fudbalera, a tako je učinio i ovog puta.

"Vlada mišljenje da mi fudbaleri ne smijemo raditi određene stvari i da moramo biti strogi profesionalci. Ne smijemo odlaziti na zabave, izlaziti u provode, piti alkohol i slično. Međutim, većina ovih stvari su u osnovi zapravo dobre za mentalno zdravlje".

"Ispijanje piva, roštiljanje, zabave, to su sastavni dijelovi života svakog sportiste, šta god ljudi mislili, to je neizostavan dio naših života i bez toga ne ide. Međutim, moramo ispravno 'tempirati' te aktivnosti, tako da se ne odražavaju na naše igre".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je poručio da mu fali to što ne može s porodicom otići u restoran i normalno večerati bez da se prethodno moraju zamaskirati i kriti od javnosti.

"Skoro da sam i zaboravio kako je to biti običan čovjek. Toliko godina sam u ovom svijetu da sam se već navikao. Međutim, još uvijek često poželim da mogu izaći na večeru u restoran u koji ja hoću, bez da se prethodno moram zamaskirati kao komandos", zaključio je Pique.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.