Sve dogovorio s Barcelonom, pa potpisao za drugi klub

Španac promijenio odluku

Sve dogovorio s Barcelonom, pa potpisao za drugi klub

Edmir Škorić

Barcelona je bila na pragu još jednog važnog pojačanja, ali je nogometaš promijenio odluku u samo sedam dana.

Iskusni španski defanzivac Cesar Azpilicueta je 20. marta postigao dogovor s Barcelonom, no stvari su se radikalno promijenile u nekoliko dana.

Posljednjeg dana marta Azpilicueta je, javlja Sky Sports, potpisao produženje ugovora s Chelseajem na godinu dana, do ljeta 2023. godine.

Na njegovom dovođenju inzistirao je trener Katalonaca Xavi, kojem je španski reprezentativac dao saglasnost da će na ljeto doći kao slobodan igrač.

Azpilicueta je prošle godine osvojio Ligu prvaka s Plavcima, a u Londonu je već 10 godina. U klbu je došao 2012. godine iz Marseillea.

Za Chelsea je odigrao ukupno 464 utakmice i ima 16 golova uz 56 asistencija te je jedna od legendi ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče ovoljetnih transfera, Barcelona je dogovorila dolazak Francka Kessiea iz Milana, koji stiže kao slobodan igrač, a iz Chelseaja bi trebao doći danski stoper Andreas Christensen, dok se uveliko pregovara s drugim defanzvicem Plavaca, Antonijom Rudigerom.

Nijemac ima visoke zahtjeve, ali Barcelona radi na tome da kao slobodan igrač na kraju sezone potpiše ugovor, iako ga žele mnogi drugi velikani.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Kako mislite potpisao za drugi klub? On je vec u tom klubu 10godina i ostaje dodatnih godinu dana, minimalno. Stoga, naslov je trebao da glasi: Sve dogovorio sa Barselonom ali ipak ostaje u Chelsea-u!
9 0
Sanska_Prangija
Cuj legenda kluba. Al kad cucnes
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi