"Ispijanje piva i roštiljanje su sastavni dijelovi života svakog sportiste, bez toga ne ide, ali..."

Pique ponovo u centru pažnje

"Ispijanje piva i roštiljanje su sastavni dijelovi života svakog sportiste, bez toga ne ide, ali..."

Endin Čaušević

Gerard Pique u posljednje vrijeme često gostuje u raznim španskim podcastima u kojima priča o svojoj karijeri i trenutnom stanju u Barceloni.

Pique je poznato po tome što bez problema govori o sve što mu smeta u katalonskom klubu, ali i u javnom životu. Često mediji pišu o njemu neprovjerene informacije, ali je priznao da je već navikao na to.

Iskusni defanzivac je na početku razgovora govorio o Lionelu Messiju i činjenici koliko je bio iznenađen što Argentinac nije ostao u Barceloni nakon završetka prošle sezone.

"Odlazak Lea Messija iz Barcelone je bila jako loša stvar, to je bila prava katastrofa s obzirom koliko smo godina proveli zajedno. Moje prijateljstvo s Leom traje više od 20 godina, zajedno smo dijelili sve dobre i loše trenutke. Njegov odlazak je bio jedan od najgorih zajedničkih trenutaka i bio je to pravi šok za sve nas", rekao je Pique na početku razgovora.

Mnogo se pisalo o tome da Pique i Messi nisu u dobrim odnosima, ali je Pique to demantovao. Poručio je da zna da će pojedini španski novinari i iz ovog razgovora naći nešto što će izvući iz konteksta.

"Garantujem vam da će novinari uzeti neki citat iz ovog našeg razgovora. Zatim će ga isjeći, ispreturati moje riječi, kopirati i lijepiti te će na kraju izvući moje riječi iz konteksta. Od toga će napraviti bombastičan naslov, koji zapravo neće imati nikakve veze s ovim našim intervjuom", dodao je.

Oglasi

U posljednje vrijeme mnogo se priča u svijetu fudbala i o tome da su igrači previše opušteni, te da ponekad pretjeruju sa svojim izlascima pred važne utakmice. Pique je poručio da se bez tih nekih stvari ne može, ali da se mora paziti i tempirati kada će se nešto uraditi.

"Vlada mišljenje da mi fudbaleri ne smijemo raditi određene stvari i da moramo biti strogi profesionalci. Ne smijemo odlaziti na zabave, izlaziti u provode, piti alkohol i slično. Međutim, većina ovih stvari su u osnovi zapravo dobre za mentalno zdravlje".

"Ispijanje piva, roštiljanje, zabave, to su sastavni dijelovi života svakog sportiste, šta god ljudi mislili, to je neizostavan dio naših života i bez toga ne ide. Međutim, moramo ispravno 'tempirati' te aktivnosti, tako da se ne odražavaju na naše igre".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je poručio da mu fali to što ne može s porodicom otići u restoran i normalno večerati bez da se prethodno moraju zamaskirati i kriti od javnosti.

"Skoro da sam i zaboravio kako je to biti običan čovjek. Toliko godina sam u ovom svijetu da sam se već navikao. Međutim, još uvijek često poželim da mogu izaći na večeru u restoran u koji ja hoću, bez da se prethodno moram zamaskirati kao komandos", zaključio je Pique.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti