FOTO: EPA

Prvi pozitivan test na Covid-19 u 2022. godini

Neočekivani problemi: Korona u Barceloni

Haris Zilić

Derbi 30. kola španske La Lige sutra će odigrati Barcelona i Sevilla.

Pred pomenuti duel Katalonci su se našli u problemima obzirom da je Luuk de Jong bio pozitivan na Covid-19, što je i klub potvrdio na svojim zvaničnim kanalima.

Nakon pozitivnog testa za De Jonga, testiranje su obavili i ostali fudbaleri Barcelone koji su bili u kontaktu sa nizozemskim napadačem i imali su negativne testove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luuk de Jong se osjeća dobro, ali morat će u izolaciju pet dana pa je samim tim pod upitnikom i nejgov nastupa u četvrtak u prvoj utakmici četvrtine finala Evropa lige kada će Barcelona gostovati u Frankfurtu kod ekipe Eintrchta.

Ovo je inače prvi slučaj koronavirus u španskoj La Ligi u 2022. godini, tačnije da je fudbaler imao pozitiva test na Covid-19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.