Skrivena dobrota nemirnog Zlatana: "Sklonio me u stranu i rekao mi da više ništa ne brinem"
Foto - Instagram

Bivši fudbaler Barcelone otkrio drugu stranu švedskog napadača

Skrivena dobrota nemirnog Zlatana: "Sklonio me u stranu i rekao mi da više ništa ne brinem"

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović je bez ikakve dileme jedan od najboljih napadača svijeta u proteklih 20 godina.

Čudesni Šveđanin bh. porijekla igrao je za velikane svjetskog fudbala, a među njima je bila i Barcelona, gdje se međutim nije najbolje uklopio.

Odigrao je samo jednu sezonu 2009/2010 u katalonskom klubu, a zatim je otišao u Milan. Ipak, njegov boravak na Camp Nou pamte mnogi, a najviše tada mlađahni Bojan Krkić.

I dok su ga mnogi smatrali veoma prgavim jer je znao često da napravi ozbiljne probleme na terenu, ali i van njega, Krkić je ispričao šta se desilo u Barceloni po dolasku švedskog napadača.

"Kada razmišljam o njemu uvijek mi se jave riječi koje mi je rekao kada je došao. Imao sam 20 godina, a on je već bio Zlatan. Nije me znao, pa me je pozvao u svlačionicu. Popričali smo nasamo i odmah mi je poraslo samopouzdanje", rekao je Krkić za italijansku Gazzettu dello Sport i i zatim je otkrio detalje razgovora s Ibrom.

"Rekao mi je: 'Ne brini, sad sam ja ovdje'. Želio je da znam da će biti tu za mene. Prijatelji me često pitaju kako bih ga opisao u jednoj rečenici. Rekao bih im 'veliko srce'. Nakon tih riječi svaki trening je bio izazov kojeg sam silno želio savladati".

Međutim, odnos između Zlatana i tadašnjeg trenera Pepa Guardiole nije bio najbolji i švedski napadač je otišao iz kluba. Krkić tvrdi da niko ne bi smio nijednu lošu riječ reći o Ibrahimoviću.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Apsolutno niko ne može reći ništa loše o Ibri, ali smatram da mu te sezone nije ukazano poštovanje koje je zaslužio. Postigao je ključne golove, uvijek je igrao srcem i bio je primjer za sve", istakao je Krkić.

Zlatan Ibrahimović je u dresu katalonskog velikana odigrao ukupno 46 utakmice i postigao je 22 gola. S druge strane Krkić u 163 utakmice postigao 41 gol, a iz kluba je otišao 2014. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti