Ponuda koja se ne može odbiti: Došlo je vrijeme za rastanak Lewandowskog i Bayerna
Foto - EPA

Bayern mu ne želi ponuditi višegodišnji ugovor

Ponuda koja se ne može odbiti: Došlo je vrijeme za rastanak Lewandowskog i Bayerna

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski navodno je saopštio svom menadžerskom timu da želi napustiti Bayern i potpisati ugovor s Barcelonom.

Kako navodi katalonski list Sport, 33-godišnji napadač je odlučio odbiti ponudu bavarskog velikana koji mu nudi jednogodišnje produženje saradnje i to zbog višegodišnjeg ugovora od Barcelone.

Sport tvrdi kako je katalonski klub spreman da iskusnom napadaču ponudi saradnju na tri ili četiri godine, što i je sjajnom fudbaleru veoma izazovno s obzirom na činjenicu da će u augustu proslaviti 34. rođendan.

S obzirom na to da Lewandowski ima ugovor s Bayernom do ljeta narende godine, minhenski klub za njegove usluge traži 65 miliona eura. Ipak, ova cifra bi se mogla značajno umanjiti jer je tim s Camp Noua spreman u transfer uključiti i američkog fudbalera Sergina Desta.

Amerikanac je već dugo želja Bayerna. Povezivao se s njima i prije dolaska u Barcelonu, a sada bi mogao otići u Minhen kao dio razmjene za iskusnog Poljaka.

Lewandowski je sasvim izgleda opcija za Barcelonu. Katalonski gigant ne može dovesti Erlinga Haalanda jer njegov transfer košta previše, pa su prinuđeni da se okrenu drugim opcijama.

Dolazak čudesnog Poljaka nije ništa manje spektakularan, a s njim bi napad Barcelone definitivno otišao na dimenziju više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robert Lewandowski izabran je za najboljeg fudbalera svijeta po izboru FIFA u prethodne dvije godine, a već osam godina igra vrhunski fudbal u Bayernu.

Porušio je brojne rekorde u dresu najvećeg njemačkog tima za kojeg je postigao 339 pogodaka u 366 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ljudi nemaju za germe a da dovode roberta l
2 3
Zalik
Veću glupost nisam pročitao
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi