Čeka se novi trener

Pogba može ostati u Manchesteru, ali samo pod jednim uslovom

Edmir Škorić

Paul Pogba će na ljeto postati slobodan igrač, budući da još nije produžio ugovor s Manchester Unitedom.

Francuski veznjak je u Manchester United stigao iz Juventusa u ljeto 2016. godine za 105 miliona eura, ali je Pogba imao dosta problema tokom boravka na Old Traffordu, a posljednjih mjeseci sve su glasnije priče o njegovom odlasku.

Prema The Sunu, Pogba bi na kraju mogao ostati u Manchester Unitedu, ali samo pod jednim uslovom. On će uapravo čekati konačan epilog oko imenovanja novog trenera i od toga ovisi njegova budućnost u klubu.

Ako budući menadžer Uniteda želi zadržati Pogbu od sljedeće sezone, tada će klub poduzeti korake da uvjeri nogometaša da ostane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, francuski veznjak bi radije da promijeni sredinu, pogotovo jer ga želi nekoliko važnih timova koji su mu spremni dati dobar ugovor.

Real Madrid, PSG i Juventus su trenutno zainteresovane ekipe. Iako će biti slobodan, klub koji ga bude želio dovesti morat će da ispoštuje svejedno neke financijske zahtjeve koje imaju nogometaš i njegov agent Mino Raiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.