Veliko ime u Torinu

Juventus ostaje bez Dybale, kao zamjena stiže stariji, ali i mnogo bolji igrač

Admin Čaušević

Paulo Dybala broji posljednje sedmice kao fudbaler Juventusa.

Argentinac će na kraju sezone poslije sedam godina napustiti Juventus i otići besplatno iz Torina što je za neke iznenađenje, a za neke ne.

Dybala već neko vrijeme nije igrač odluke, konstantno je povrijeđen, pa novac koji je tražio (8 miliona eura po sezoni) u Juventusu nisu htjeli da mu daju.

I dok Dybala traga za novim klubom, u Juventusu tragaju za dostojnom zamjenom. Oko je bačno na Angela Di Mariju.

Di Marija je šest godina stariji od Dybale, ali obzirom na iskustvo i šta je sve uradio u karijeri sigurno i kvaliteniji igrač od svog sunarodnjaka.

U Juventusu su već ranije izjavili da budućnost žele graditi oko Dušana Vlahovića, a dovođenje Di Marije bi predstavljalo odličan potez pošto je ovaj 34-godišnjak fantastičan asistent.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već dugo godina jednom od najboljih svjetskih krila ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone te će iz Pariza otići kao slobodan igrač.

Plan Massimiliana Allegrija je da u narednoj sezoni igra u 4-3-3 formaciji. Lijevo krilo je rezervisano za Federica Chiesu, a u centru napada bio bio Vlahović. Ostaje da se vidi da li će desno krilo zauzeti Di Marija ili neki drugi igrač.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.