Mbappe donio odluku koju ce u maju saopštit, u svemu učestvovao i predsjednik države

Ne žele da ga izgube tako lako

Mbappe donio odluku koju ce u maju saopštit, u svemu učestvovao i predsjednik države

Endin Čaušević

Kylian Mbappe još uvijek zvanično nije saopštio odluku gdje će igrati naredne sezone.

Kao što je već poznato Mbappe s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone i već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži saradnju s Parižanima.

Prethodnih mjeseci se uveliko piše o tome da je Mbappe već odlučio da od naredne sezone igra u dresu Real Madrida, ali je on u nedjelju to demantovao i poručio je da odluku još uviijek nije donio i da je sve moguće.

Mbappe je priznao da i dalje postoji mogućnost da ostane u PSG-, te da će saopštiti svoju odluku onoga dana kada i sam bude znao šta želi.

To je itekako dalo nadu čelnicima PSG-a da bi mogli zadržati Mbappea iako je to prije nekoliko sedmica izgledala kao nemoguća misija. Sinoć je čak objavljeno da su Parižani uspjeli nagovoriti Mbappea da ostane i da će on u maju potvrditi da će s PSG-om potpisati novi ugovor, ali zvaničnih informacija o tome i dalje nema.

Mediji u Francuskoj pišu da je za ovu državu od velikog značaja da zadrže jednog od najboljih igrača svijeta jer bi Ligue 1 dobila na popularnosti ukoliko on odluči i narednih sezona da nosi dres Parižana.

Navodno, u sve je uključen i predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, koji pokušava i sam da nagovori Mbappea da ostane u Parizu. Francuzi ne žele da njihov najbolji igrač napusti zemlju i ligu, te su spremni očito sve da mu ispune samo da ostane i čini se da su veoma blizu da ispune svoj cilj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Real Madridu su sigurno razočarani razvojem situacije jer su bili sigurni da je dolazak Mbappea na Santiago Bernabeu završena stvar, ali neočekivano je došlo do preokreta.

Le Parisien piše da je Mbappe bio iznenađen pozivom predsjednika države, te da nije bio svjestan koliko je njemu, ali i čelnicima PSG-a stalo da on ostane u tom klubu. Konačnu odluku će saopštiti u maju, ali čini se da bi Mbappea i dalje mogli gledati u dresu ovog kluba.

Top Komentari

denimen9
Ovo samo dokazuje kako je Real Madrid jači od svih predsjednika, svih saveza, a pogotovo ovih naftaških para i kozjeg sira sa bliskog istoka.
2 2
user1645542825
daj vise mbappe potpisi za nekoga,da ss.ba ne pise nebuloze o tebi vec 2 godine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti