Bavarci doživjeli poraz

Bayern razočarao u Villarrealu, na kraju je dobro i prošao

Edmir Škorić

Villarreal i Bayern odigrali su večeras prvi meč četvrtfinala Lige prvaka, a pomalo neočekivano domaćin je trijumfovao rezultatom 1:0.

Jako dobar meč viđen je na El Madrigalu, veliki broj šansi, naročito za domaću ekipu, a čini se da je Unai Emery nadmudrio svog daleko mlađeg kolegu na drugoj strani Juliana Nagelsmanna.

Gosti iz Minhena doživjeli su šok već u osmoj minut. Lo Celso je vratio povratnu loptu za Pareja, koji je pucao, a Arnaut Danjuma natrčava i loptu skređe u mrežu Bavaraca.

Villarreal je i nakon tog gola igrao dobro, Bayern jako loše. U 41. minuti Coquelin centrira s lijeve strane i lopta neočekivano odsjeda u mreži Neuera, no gosti iz Minhena imali su sreće jer je VAR ustanovio da je bio u ofsajdu pri prijemu lopte.

U 53. minuti stativa Morena, još jedna velika šansa, ali preživio je Bayern. Samo četiri minute kasnije Davies blokira udarac Morena u ključnom trenutku.

Pola sata prije kraja Neuer ispucava loptu do Morena, koji sa svoje polovine gađa prazan gol gostiju, no na sreću Neuera, saigrača i svih navijača Bayerna, lopta odlazi pored gola.

U 67. minuti velika šansa za Villarreal. Danjuma je nakon kontre došao do lopte, no onda šutirao u blok iako je bio u sjajnoj poziciji da dokrajči Bayern.

Imao je Bayern nekoliko opasnih napada do kraja, ali nije mogao da dođe do gola i imat će mnogo posla u revanšu pred svojim navijačima.

Villarreal - Bayern 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Villarreal: Rulli - Estupinan, Pau Torres, Albiol, Foyth - Parejo, Capoue, Coquelin - Lo Celso, Danjuma, Moreno

Bayern: Neuer - Davies, Hernandez, Upamecano, Pavard - Musiala, Kimmich - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.