Bayerna izluđuju zvijezde koje traže previše: Ima 10 miliona eura po sezoni, sada želi 20

Gnabry neće da potpiše novi ugovor

Bayerna izluđuju zvijezde koje traže previše: Ima 10 miliona eura po sezoni, sada želi 20

E. Škorić

Serge Gnabry još jedan je u nizu igrača Bayerna koji žele veću platu, a na klubu je da donese odluku.

Nije poznato kakvi su planovi Gnabryja i kluba, ali prema pisanju Bilda, 26-godišnjak očekuje povećanje plate za čak 10 miliona eura.

Gnabry ima jako dobru sezonu u Minhenu, ali je posljednjih sedmica njegovo mjesto u prvih 11 počelo da visi, pošto ga trener Julian Nagelsmann sve više seli na klupu unatoč tome što je postigao čak 14 golova uz 10 asistencija na 37 utakmica.

Njemački mediji smatraju da je to zato što želi veću platu i da ga klub na nečin način želi kazniti, odnosno prisiliti ga da potpiše novi ugovor bez pretjeranog povećanja.

Njemu ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2023. godine, a 26-godišnjak želi da produži isključivo sa povćanjem sa 10 na 18 ili 20 miliona eura. Želi da bude plaćen poput Kingsleyja Comana ili Leroya Sanea.

Čelnici Bayerna nisu spremni udovoljiti njegovim zahtjevima, te su spremni najviše da mu daju 15 miliona, zbog čega i dalje nema dogovora oko novog ugovora, a klubovi kao što su Liverpool, Juventus i Real Madrid prate razvoj situacije i čekaju priliku da dovedu igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern ima taj problem da mnoge zvijezde žele više po principu "kad može on, mogu i ja", a klub ponekad nema prave metode rješavanja problema, pa se desi da igrači jednostavno samo odu bez odštete poput Davida Alabe ili Niklasa Sulea.

Austrijanac je otišao ranije u Real Madrid, dok je Sule od narednog ljeta član dortmundske Borussije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Raspad ekipe u najavi tik-tak-tik-tak
2 6
Goran86
Treba ga sutnuti u guzicu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi