Araujo potpisuje novi ugovor

Papirologija spremna, potpis uskoro: Uključena klauzula od milijardu eura!

Edmir Škorić

Barcelona je odlučila da produži ugovor sa Ronaldom Araujom i sve je spremno za potpisivanje istog.

Barcelona i Araujo imaju jdenaku želju da nastave saradnju. 23-godišnji stoper iz Urugvaja pristao je na uslove Barcelone i potpisat će novi ugovor do ljeta 2026. godine. Kako javlja transfer guru Fabrizio Romano, papirologija je spremna i ubrzo će sve biti gotovo.

Araujo je imao ugovor do ljeta 2023. godine i Barcelona je željela da bivšeg igrača Boston Rivera veže na dodatne tri godine. Ovo je samo nastavak dobrih poslova Barcelone u posljednje vrijeme, a sljedeći koji bi trebao da potpiše ugovor je Gavi.

Prethodno su ugovore prošle godine potpisali Ansu Fati i Pedri, koji poput Arauja ima oslobađajuću klauzulu u novom ugovoru od čak milijardu eura, što su Katalonci svjesno postavili sa ciljem da niko od drugih timova ne kupi igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Araujo je prethodno glatko odbio ponudu Barcelone za novi ugovor, ali u posljednje vrijeme situacija se poboljšala, pregovori su bili jako uspješni i ovaj mladi defanzivac i u budućnosti će biti jedan od važnih karika u Xavijevom timu.

Barcelona je u seriji pobjeda u La Ligi, izbila je na drugo mjesto iako je bila deveta kada ju je Xavi preuzeo, dok je u prvom meču četvrtfinala Evropske lige, sinoć, remizirala u Frankfurtu s Eintrachtom (1:1), ali će u revanšu imati dobru priliku da prođe u polufinale i jedan je od favorita za osvajanje trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.