Nakon prvih mečeva četvrtfinala jedno je sigurno - čekaju nas pakleni revanši

Evropska liga

Nakon prvih mečeva četvrtfinala jedno je sigurno - čekaju nas pakleni revanši

Edmir Škorić

U četvrtak navečer odigrani su prvi susreti četvrtfinala Evropske lige.

Barcelona je kao favorit gostovala u Frankfurtu kod Eintrachta, ali je imala velikih problema, te je uspjela "samo" doći do povoljnih 1:1, nakon što su domaći vodili s 1:0.

Eintrachtu je vodstvo donio Knauff, koji je u 48. minuti postigao spektakularan gol, što je bio prvi gol za njega u Evropskoj ligi.

Domaćin je osim tog gola imao niz dobrih šansi, ali je za promašaje kažnjen u 66. minuti. Maestralna akcija Barcelone, na kraju je Feran Torres na asistenciju Frenkiea de Jonga zabio za konačnih 1:1. Barcelona nije blistala, ali će svakako imati priliku da na svom, Camp Nouu izbori polufinale.

Neizvjesno će do kraja biti u duelima West Hama i Lyona. Domaćin je večeras remizirao rezultatom 1.1 iako je igrao s igračem manje od 45. minute, pošto je Cresswell dobio direktan crveni karton.

I sa igračem manje Čekićari dolaze do dobrog rezultata. Poveli su golom sjajnog Bowena u 52. minuti, da bi gosti iz Francuske izjednačili preko Ndombelea u 66. minuti. Golova više nije bilo.

Braga je na svom terenu pobijedila Glasgow Rangers s 1:0, a jedini gol dao je Ruiz u 40. minuti. Nešto ranije svoj meč odigrali su Leipzig i Atalanta, a završen je rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S obzirom na neizvjesnost u prvim mečevima, već sada je jasno da nas očekuju pakleni revanši.

Evropska liga, četvrtfinale, prve utakmice:
Leipzig - Atalanta 1:1
Eintracht - Bacelona 1:1
Braga - Rangers 1:0
West Ham - Lyon 1:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
No penalty no party.Penalona
2 11
Nele.
Bas guravi rezultati.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti