Miralem Pjanić je 'džoker u rukavu'
Foto - Instagram

Prvi čovjek Galatasaraya ima jasan cilj

Miralem Pjanić je 'džoker u rukavu'

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) napustit će na kraju sezone ekipu Bešiktaša i vratit će se u redove Barcelone. Ipak, kako na njega u katalonskom klubu ne računaju, Pjanić će vjerovatno završiti na novoj posudbi i nekoliko timova je u igri za njegov potpis.

Bh. veznjak Miralem Pjanić (32) stigao je ove sezone na posudbu u Bešiktaš iz Barcelone. Dočekan je iskusni veznjak kao velika zvijezda u Istanbulu, a od naredne sezone bi mogao biti proglašen velikim izdajnikom.

Turski Sabah donosi vijest kako je Galatasaray pokazao ozbiljan interes za dovođenje Pjanića u svoje redove. Predsjednik Burak Elmas već je obavio razgovore s Joanom Laportom, ali je posao trenutno zaustavljen.

Razlog su predsjednički izbori u Galatasarayu. Turski velikan će za mjesec dana birati predsjednika kluba, a Elmas će ponovo biti kandidat za ovu funkciju.

Kao 'džokera u rukavu' za pobjedu na izborima Elmas ima Pjanića. Kao da već ima obećanje Laporte da će bh. veznjaka pustiti na posudbu i neće biti nikakvo izenađenje ako se to desi.

"Nakon posudbe Inakija Pene nemam nikakvih problema da još neke igrače pošaljem u Galatasaray", sapštio je nedavno predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Oglasi

Da li će upravo Pjanić biti novi član Galate u narednoj sezoni, ostaje nam da vidimo u narednim mjesecima.

Bh. fudbaler je u dresu Bešiktaša ove sezone odigrao 23 utakmice i ima učinak od četiri asistencije, a ovaj klub je također izrazio želju da ga ostavi u svojim redovima, no pod mnogo drugačijim finansijskim uslovima od trenutnih ponuda koju je dobio od crno-bijelih je poprilično skromna za Pjanića. Čelnici Bešiktaša ponudili su mu godišnju platu od dva miliona eura, što je maksimalan iznos do kojeg mogu ići.

Bešiktaš nije klub čije je finansijsko stanje baš najbolje. Potrebni su određeni rezovi s platama, pa ako želi ostati u klubu kojeg je zavolio Pjanić će morati da znatno smanji platu.

List Milliyet tvrdi da je Bešiktaš spreman 32-godišnjem fudbaleru ponuditi i dodatne bonuse za nastupe, golove i titule, pa bi se plata mogla na osnovu toga i povećati.

Ova ponuda je na stolu. Uveliko se pregovara između menadžera bh. veznjaka i kluba, ali za sada je problem poprilično niska osnovica plate od dva miliona eura, usprkos ponuđenim bonusima.

Oglasi

Pjanić kao igrač Barcelone na godišnjem nivou zarađuje šest i po miliona eura i sigurno da se nije lako odreći nekoliko miliona na godišnjem nivou.

Pjanić: "Kod mene se ne radi o novcu, hoću da se osjećam važnim"

Miralem Pjanić ne prolazi kroz najbolji period karijere. Trenutno je na posudbi u Bešiktašu, dok je dojam da u Barceloni ne računaju ozbiljno na njegove usluge.

Većinu karijere Pjanić je proveo u Italiji gdje je igrao u Romi i Juventusu u periodu od 2011. do 2020. godine kada je uslijedio transfer na Nou Camp.

Prošlog ljeta iskusni veznjak je mogao nazad u Juventus, ali taj transfer se nije realizovao. U razgovoru za Gazzettu dello Sport otkrio je šta se dešavalo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Bila su dva kontakta, ali nismo ništa dogovorili i to ne zbog finansija. Kod mene se ne radi o novcu. Hoću da se osjećam važnim u jednom projektu i da osvojim titulu."

"Gladan sam uspjeha, imam iskustva, skoro 700 utakmica, mislim da mogu težiti ka visokim ciljevima, zar ne?"

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Koja glupost, drze se izbori novog predsjednika zato što zele novog i Burak Elmas opšte nece više biti kandidat! Bolje se malo informišite
4 0
Dinouz
E moj Pjanke, a mogao di mnogo vise....pogledaj samo Luku Modrica i sta znaci sportski zivot.....a ti se hvatao sise, kafana....steta brate....a moglo je vise i bolje...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi