FOTO: FK Borac

Borac želi obradovati navijače

Da li će se Jakirović naljutiti na Ivkovića: "Cilj mu je Dinamo, nada se da će nešto od toga biti"

Samir Mlaćo
Premijergaški derbi za vikend igraju FK Borac i HŠK Zrinjski.

Zrinjski je skoro pa ovjerio titulu, dok Borac vodi bitku za plasman u Evropu.

Sutra će na klupi Banjalučana sjediti Tomislav Ivković koji je sasvim očekivano došao sa pozicije sportskog direktora na trenersku klupu.

"Zrinjski je u odličnoj seriji, obaraju sve rekorde. Žele i dalje da ih ruše, da Bilbija bude najbolji strijelac. Moj prijatelj Jakirović obara rekorde jer mu je cilj da ide u Dinamo. U zajedničkim razgovorima sa osobama tamo blizu Međugorja  je u kontaktima, pa se nada da će nešto od toga biti. Njima svaka čast, maksimalan respekt, ali ja vjerujem u svoje igrače, u svoju ekipu. Mi isključivo moramo razmišljati o sebi, da mi budemo pravi, da uđemo maksimalno koncentrisani, agresvivni u utakmicu, da im ne dozvolimo da igraju njihovu igru. Trenirali smo dobro, spremali se ovu sedmicu na najbolji mogući način. Igrači su odgovorili maksimalno pozitivno, vidim da su motivisani i da žele na ovoj utakmici pokazati da imaju kvalitet i da mogu više nego što su dali do sada. Hoću da igramo fudbal i da uživamo“, kazao je Ivković.

Optimista je i Milan Vušurović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“ Samim tim što se nalaze na prvom mjestu i imaju takav niz, sigurno nas očekuje teška utakmica, ali očekujem da mi budemo pravi, očekujem jedan dobar ambijent. Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u što većem broju. Imamo dva negativna rezultata protiv Zrinjskog i svakako želimo da prekinemo taj niz. Svi smo spremni i sa novim šefom, novom energijom želimo da napravimo pozitivan rezultat“, dodao je Vušurović.

Derbi u Banjoj Luci igra se sutra od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.