Foto - EPA

Trijumf tima iz Dortmunda

Neočekivani junak Borussije u Stuttgartu: Brandt ušao nakon pet minuta i zabio dva gola

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda savladala je kao gost Stuttgart s 2:0 u susretu 29. kola njemačke Bundeslige. Oba gola za goste postigao je Julian Brandt.

Odličan meč viđen je na Mercedes-Benz Areni i pravo je čudo što su postignuta samo dva pogotka večeras.

Nije dobro počelo po Borussiju. Već u drugoj minuti meča Giovanni Reyna je u suzama napustio meč zbog povrede. Ušao je Julian Brandt i ispostavio se to kao ključan detalj na ovom meču.

Borussia do vodstva stiže u 12. minuti. Brandt koristi dodavanje Erlinga Haalanda i zabija za 1:0. Pomoćni sudija je prvobitno pokazao ofsajd, ali je VAR ispravio njegovu odluku.

Imao je i Stuttgart veliku šansu sredinom prvog poluvremena. Omar Marmoush je sam pred golom, ali loptu šalje preko gola.

Rezultatom od 1:0 se odlazi na odmor, a u nastavku smo vidjeli još nekoliko sjajnih šansi s obje strane.

Stenzel je pogodio prečku za domaće, Borussia je imala svoje pokušaje, a u 71. minuti gosti stižu do drugog gola. Brandt prekrasno zabija za 2:0.

Potom je Stuttgart krenuo nešto ofanzivnije. Domaći sastav stvorio je još nekoliko sjajnih šansi, ali do kraja susreta se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Borussiju.

Tim iz Dortmunda je ponovo prišao Bayernu na šest bodova minusa, ali imaju utakmicu više. S druge strane Stuttgart je u borbi za opstanak i trenutno su 15. s 27 bodova, samo jedan više od Arminije i Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Stuttgart - Borussia 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.