Održan tajni sastanak, u Dortmund iz Freiburga stiže igrač kojeg smatraju bundesligaškom senzacijom

Pojačat će odbranu

Održan tajni sastanak, u Dortmund iz Freiburga stiže igrač kojeg smatraju bundesligaškom senzacijom

Edmir Škorić

Jedan od najboljih igrača Freiburga, Nico Schlotterbeck, spreman je na ljeto napustiti ekipu, što i ne čudi jer uveliko na njegovom transferu radi ekipa Borussije iz Dortmunda.

Borussia Dortmund spremna je za novi transfer, a na meti je Nico Schlotterbeck iz Freiburga. Borussia bi na kraju sezone mogla ostati bez najboljeg igrača i strijelca Erlinga Haalanda, pa se traži njegova zamjena, a uveliko uprav Milionera radi i na dovođenju igrača na drugim pozicijama.

Navodno je Freiburgov defanzivac imao tajni sastanak sa predstavnicima Borussije i igrač je odlučan da zaigra u dresu slavnog kluba sa Westfallena.

Nedavno je Borussia pred svojim navijačima primila čak četiri gola od Leipziga, a tokom cijele sezone 42 gola, što je najlošiji rezultat kada se uzmu sve ekipe iz vrha liga petica ove sezone.

Tim bi se trebao obnoviti na ljeto. Najvjerojatnije će defanzivci Manuel Akanji i Dan-Axel Zagadou napustiti BVB. Njihovo mjesto će zauzeti igrači koji će stvoriti puno čvršću odbranu. Prije nekoliko mjeseci potvrđeno je da će se ekipi pridružiti Niklas Suele iz Bayern Münchena kao slobodan igrač, ali nije jedini.

Klub će dovesti i igrača koji se smatra otkrićem Bundeslige ove sezone, a riječ je o 22-godišnjem defanzivcu Freiburga Nicu Schlotterbecku, koji igra sjajnu sezonu. Debitovao je nedavno i za reprezentaciju Njemačke.

Sky Sport javlja da je imao tajne sastanke sa predstavnicima Borussije i mladi stoper želi da pređe kod trenera Marca Rosea. No, sve to ovisi i o Freiburgu, koji ima ugovor s igračem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klub će zahtijevati najmanje 25 miliona eura, a njegova vrijednost procjenjuje se na oko 28 miliona. Odigrao je ove sezone 30 utakmica i dao je četiri gola, te je jedan od najzaslužnijih što se ekipa bori za plasman u Ligu prvaka, a jedan od glavnih 'aduta' tima je snažna odbrana i samo 33 primljena gola u 28 kola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603273752
Kako za ovo niko ne kaze da je slabljenje konkurencije,a Dortmund,Leverkusen,leipzig to konstantno rade al djaba,samo kad to Bayern uradi onda je slabljenje konkurencije....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi