Foto - EPA

Kakav meč

Nezapamćena ludnica u Valenciji: Levante imao tri penala, Barcelona pobijedila golom u 92. minuti

Midhat Šljivak

Barcelona je u 31. kolu španske La Lige gostovala u Valenciji kod Levantea i na kraju je u ovoj nevjerovatnoj utakmici pobijedila s 3:2  uz tri dosuđena penala za domaći tim.

Levanteu 'gori pod nogama' i za njih je svaki bod bitan u borbi za opstanak. Protiv Barcelone večeras su bili odlični, imali su katalonskog velikana u šaci, ali su na kraju izgubli meč golom u 92. minuti meča.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Bilo je šansi s obje strane, a najveću je imao Morales u 27. minuti. Savladao je Ter Stegena, ali Eric Garcia čisti s gol-linije.

Rezultatom 0:0 odlazi se na odmor, a u nastavku je viđen pravi spektakl koji je donio tri pogotka.

Domaći su poveli u 52. minuti. Dani Alves je skrivio penal, a Morales precizno pogađa za vodstvo Levantea od 1:0.

Tri minute kasnije Levante ima novu veliku šansu. Nico je igrao rukom, sudija pokazuje na bijelu tačku, ali ovog puta Ter Stegen brani udarac Martiju i spašava Barcelonu.

To je dalo krila katalonskom klubu koji za samo tri minute dolazi do prokreta. Prvo je 59. minuti Aubameyang pogodio za 1:1, a zatim je Pedri fenomenalnim golom pogodio za 2:1.

Oba tima potom propuštaju nekoliko šansi, da bi u 82. minuti meča Levante dobio još jedan penal. Skrivio ga je Lenglet, a Gonzalo Melero zabija gol za 2:2.

Do kraja je sijevalo sa svih strana, a u 92. minuti Barcelona stiže do pobjede. Zabio je Luuk de Jong za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 31. kolo:

Levante - Barcelona 2:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.