Život mu se preokrenuo: Španci otkrili koliko sponzorskih ponuda je Pedri dobio za tri mjeseca

Za dvije godine se sve promijenilo

Život mu se preokrenuo: Španci otkrili koliko sponzorskih ponuda je Pedri dobio za tri mjeseca

E. Čaušević

Španski veznjak Pedri ove sezone igra u sjajnoj formi u dresu Barcelone zbog čega je postao mamac za mnoge svjetske kompanije koje žele s njim potpisati sponzorsku saradnju.

Pedri je na ljeto 2020. godine stigao u Barcelonu iz Las Palmasa za skoro 18 miliona eura i to je bio fantastičan potez čelnika katalonskog kluba. Već u prvoj sezoni pokazao je da se radi o izuzetnom talentu.

I ove sezone Pedri igra u sjajnoj formi i izrastao je u jednog od najvažniji igrača Barcelone, a mnogi za njega kažu da je već sada jedan od najboljih veznih fudbalera u Evropi.

Pedri je prošle godine potpisao i novi ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godini, a poznato je da ima otkupnu klauzulu od čak milijardu eura. Njegova popularnost je za manje od dvije godine nevjerovatno skočila zbog čega iz dana u dan dobija sponzorske ponude.

Ovaj 19-godišnji vezni fudbaler još uvijek nema baš neki "jak" sponzorski ugovor i o tome je odlučio da se brine na kraju sezone, ali će baš biti na slatkim mukama što se tiče izbora.

Naime, španski mediji su prije nekoliko dana objavili da je Pedri postao pravi mamac za sponzore i da je u 2022. godini dobio čak 80 ponuda za saradnju.

Da je Pedri jedan od najpopularnijih igrača trenutno u Barceloni govori i činjenica da je njegov dres najprodavaniji u klupskoj prodavnici. Sponorske ponude je odlučio staviti sa strane, te je poručio da će ih razmatrati na kraju sezone i da je trenutno fokusiran samo na fudbal.

Barcelona je dovođenjem Pedrija napravila fantastičan potez i mnogi kažu da je klub konačno dobio pravu zamjenu u veznom redu za Andresa Iniestu i Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O tome koliko je njegova popularnost skočila za manje od dvije godine govori i činjenica da je na društvenim mrežama imao 25.000 pratilaca kada je potpisao za Barcelonu, a sada je ta brojka došla do čak 5.5 miliona.

Pedri ne dopušta da novac bude za njega najvažnija stvar i fokusiran je trenutno samo na fudbal, a o kakvom skromnom momku se radi najbolje je pokazao prije nekoliko sedmica kada je izjavio da se njegovi roditelji brinu o novcu i da mu je cilj da im kupi novu kuću.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600442593
Ovog su nafurali kao da je Zidane. Ovakvih u engleskoj na izvoz ima
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi