Je li upitan Roland Gaross?

Kad zdravlje i tijelo kažu "ne": Veliki problemi za Rafaela Nadala

Eldar Ganibegović

Španski teniser i 4. igrač svijeta Rafael Nadal ima problema s povredom zbog koje neće nastupiti na ATP turniru u Barceloni.

Datum njegovog povratka na terene nije poznat, a Roland Gaross počinje idućeg mjeseca. Inače, Grand Slam turnir koji je Nadal osvajao čak 13 puta.

Ipak, povreda koju vuče još s turnira u Indian Wellsu neće mu dozvoliti da nastupi u Barceloni.

Već tijekom polufinalnog meča protiv Carlosa Alcaraza Nadal je patio od bolova i zatražio liječničku pomoć. Ipak, izdržao je do kraja dvoboja i slavio 6:4, 4:6, 6:3. U finalu, međutim, nije se uspio izboriti s povredomi poražen je, a nakon mečaje priznao da ima problema s disanjem i da mu se vrti u glavi.

Nakon istraživanja pokazalo se da je Španjolac zadobio prijelom rebra od umora s kojim je igrao u posljednja dva meča u Indian Wellsu. Prema prvim informacijama, Nadalova pauza trebala je trajati od četiri do šest sedmica.

Nadal je htio igrati u Barceloni, Madridu i Rimu kako bi se pripremio za svoj najvažniji turnir - Roland Garross, koji počinje 22. maja, no vidjet ćemo koji će mu turnir biti prvi ove godine na zemljanoj podlozi. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti