Rafael Nadal jučer priznao da nije mogao disati, sada otkrio zbog čega

Propustit će nekoliko važnih turnira

Rafael Nadal jučer priznao da nije mogao disati, sada otkrio zbog čega

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je zbog čega je imao otežano disanje i zbog čega je osjećao bol u grudima.

Nadal je jučer objavio da da ne može da diše, te da mu to stvara probleme u igri. Rekao je da je zabrinutiji nego ikad prije jer je kod dosadašnjih povreda znao o čemu se radi.

Saznao je u međuvremenu da mu je napuklo rebro zbog čega je i imao probleme s disanjem i zbog čega mora da ide na pauzu od oko šest sedmica.

"Nakon povratka u Španiju posjetio sam ljekare zbog problema koje sam osjetio u finalu Indian Wellsa. Pretrage su pokazale da mi je puklo rebro i zbog toga moram na pauzu od četiri do šest sedmica. Teško je i tužan sam zato što sam igrao odlično na početku sezone", rekao je Nadal.

Rafa ističe da se želi što prije vratiti na teren.

"Došli smo do veoma važnog dijela godine, ali uvijek sam imao pobjednički duh. Radit ću i truditi se da budem spreman što prije", dodao je Španac.

Nažalost po njega i njegove fanove, propustit će neke uvodne turnire u svom omiljenom dijelu sezone. Neće igrati Masters u Monte Carlu i ATP turnir u Barceloni, a pitanje je u kakvom će stanju dočekati Roland Garros i Masterse u Rimu i Madridu, gdje tradicionalno igra dobro i osvaja trofeje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi