Fritz šokirao Nadala u finalu Indian Wellsa i osvoji drugi trofej u karijeri

Slavio sa 2:0

Fritz šokirao Nadala u finalu Indian Wellsa i osvoji drugi trofej u karijeri

Endin Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal nije uspio da osvoji Indian Wells.

Nadal je došao poprilično lagano do finala na ovom Mastersu, ali je na kraju doživio iznenađujući poraz od Taylora Fritza.

Fritz je odigrao sjajan meč i lakše od očekivanog je sa 2:0 pobijedio Nadala i došao do titule na Indian Wellsu.

Prvi set je Fritz dobio sa 6:3, dok je u drugom setu bilo nešto više borbe, ali se Nadal nije uspio vratiti. Fritz je set dobio sa 7:5 i došao do tek drugog trofeja u svojoj teniskoj karijeri.

Za Nadala je ovo bio tek prvi poraz u 2022. godini nakon 20 uzastopnih pobjeda. Fritz će ovom pobjedom doći na osmo mjesto ATP liste, dok bi Nadal trebao napredovati na treću poziciju.

Indian Wells, finale:

Fritz - Nadal 2:0 (6:3, 7:5)

Top Komentari

Erikdier21
Joj neinformisanog novinara, površne informacije samo. Cuj 7:5??? , ne razlikuje covjek taj brejk od gejma.... u taj brejku je bilo 7:5 dragi nas novinaru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi