Nasljednik Ralfa Rangnicka

Manchester United postigao dogovor s novim trenerom

Admin Čaušević

Manchester United je postigao usmeni dogovor s novim trenerom, izvještavaju britanski mediji. 

Na klupi Crvenih đavola sljedeće sezone sjedit će Erik ten Hag nakon što je u utorak ujutro prihvatio ponudu engleskog velikana.

Obje strane su dogovorile četverogodišnju saradnju, a nizozemskom treneru je preostalo da postigne dogovor s Ajaxom odko odlaska te kompletira stručni štab.

U Unitedu se nadaju da će do kraja sljedeće sedmice uspjeti postići dogovor i s Ajaxom, a spominje se da će ugovor odličnog trenera otkupiti za 2 miliona eura.

Ajax 17. aprila igra finale Kupa Nizozemske te velikan iz Amsterdama sigurno neće izdavati saopštenja dok se taj susret ne završi.

Steve McLaren i Mitchell Van De Gaag će se sigurno naći u stručnom štabu, a vjerovatno istao čeka i Robina van Persijea ukoliko bivši napadač Uniteda uspije dobiti radnu dozvolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ten Hag će na klupi naslijediti Ralfa Rangnicka čije se dovođenje pokazalo kao veliki promašaj pošto kako sada stvari stoje Crveni đavoli neće ni u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Ovaj 52-godišnjak je do sada radio odličan posao s Ajaxom. U Nizozemskoj su Kopljanici poprilično dominatni te im se i ove sezone smiješi dupla kruna pošto na prvom mjestu imaju četiri boda prednosti ispred PSV-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.