Ronaldu je vjerovatno prvi put neko u životu rekao 'ne': "Ne želim više nikad da ga vidim"

Dječak razočaran Portugalcem

Ronaldu je vjerovatno prvi put neko u životu rekao 'ne': "Ne želim više nikad da ga vidim"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo u subotu je na Goodison Parku nakon meča Everton - Manchester United napravio jedan od najsramotnijih poteza u karijeri.

United je razočarao, te je od Evertona izgubio s 1:0, a Ronaldo obično ne voli da gubi. Portugalac je bio vidno frustriran i ljut nakon utakmice u kojoj ništa nije pokazao, da bi potom sramotno udario navijača Evertona po ruci, izbivši mu mobitel koji je pao na tlo.

Radilo se o 14-godišnjem dječaku čija je majka Ronalda proglasila kriminalcem jer je udario dijete koje ga je samo htjelo snimiti.

Sarah Kelly, majka dječaka Jakea, tvrdi da mu se Ronaldo ispričao putem društvenih mreža i pozvao ga na utakmicu, ali...

"Ispričao se na društvenim mrežama, ali trebao je to lično uraditi. Bilo je razočaravajuće jer je Ronaldo bio razlog zašto je Jake želio otići na utakmicu. Sada Jake ne želi ići na utakmice, rekao mi je da više nikada ne želi vidjeti Ronalda", kazala je Sarah za Telegraph.

[twitter]https://twitter.com/c7world/status/1512889318192435208[/twitter]

"Jake je jako uznemiren zbog onoga što se dogodilo i bio je potpuno obeshrabren da ide na utakmice. Ovo mu je bila prva utakmica i evo što se dogodilo. Bio je to prekrasan dan dok igrači nisu izlazili s terena. Upropastio nam je dan i ostavio nam gorak okus", dodala je majka dječaka.

Ronaldo je, podsjetit ćemo, poslao izvinjenje dječaku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikad nije lako kontrolirati svoje emocije i živce u tako teškim trenucima kao što imamo u Manchester Unitedu. Ipak, uvijek moramo biti s poštovanjem, strpljivi i biti primjer mladima koji vole ovaj prekrasan sport. Želim se ispričati zbog onoga što je moguće i pozivam navijača da dođe na Old Trafford u znak fair playa i sportskog duha", objavio je Portugalac.

Manchester United namjeravao je pokrenuti istagu o incidentu, ali na kraju je odlučeno da je izvinjenje Ronalda sasvim dovoljno da se stavi tačka na i i da se zatvori ova priča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Mali prvi put na utakmici i odmah bi selfie sa Ronaldom. Ne ide to tako. Support za Ronaša našeg.
3 6
Sars33
Al se napravila drama, jest pogrijesio, pravi retard je ispao al bas... al vi objavite identican clanak samo stavite drugu rijec
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi