Federalni prvoligaš izdao saopštenje za javnost

"Želimo poručiti dežurnim kritičarima da opstanak kluba neće doći u pitanje"

Haris Zilić

Turbulentna sezona je u NK Zvijezda Gradačac.

Klub se nalazi u finansijskim problemima zbog dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Izdali su sinoć novo saopštenje, a ako je suditi prema istom u Gradačcu počinju puhati pozitivniji vjetrovi.

Pomenuto saopštenje prneosimo u cijelosti bez izmjena.

"U kontekstu rješavanja nastalih dugova iz ranijeg perioda, a koja su pristigla i pristižu na adresu NK Zvijezda Gradačac i aktuelne Uprave kluba želimo obavijestiti javnost, a posebno naše vjerne navijače:

- da smo uspješno okončali proces na zahtjev bivšeg trenera Mileta Lazarevića koji je ispostavio potraživanja od 24.000 KM. Predsjednik kluba je u toku procesa uspio postići dogovor prema kojem je donosena i konačna odluka NS TK o ispalati 2.700 KM Miletu Lazareviću, čime je spor okončan. Isplata je izvršena prošle sedmice!

- Takođe prošle sedmice je okončan i sudski spor sa bivšim igračem Omerom Berbićem, te je obustavljen disciplinski postupak protiv istog.

- Uprava kluba ima jasan plan da do kraja sezone riješi dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima koje su nažalost neodgovornim radom napravile bivše uprave i pojedinci u ranijem periodu. Takve isplate ćemo izvršiti kroz postignute sporazume s bivšim igračima i trenerima kluba.
- Uprava kluba posebno želi istaći da NK Zvijezda trenutno nema dugovanja niti prema jednom igraču koji trenutno čini igračku kadar!

- Želimo se zahvaliti svim bivšim igračima i trenerima na strpljenju i pristanku da se njihova ugovorena potraživanja isplaćuju sporazmuno i periodično.

Na kraju želimo poručiti našim vjernim navijačima i simpatizerima kluba, pa i dežurnim kritičarima i dušebrznicima, da opstanak Zvijezde u Prvoj ligi FBiH neće doći u pitanje, te da će Uprava kluba učiniti sve da se potraživanja kluba do kraja prvenstva svedu na minimum, da igrači, treneri i svi uposleni imaju redovna primanja, a Zvijezda bude u gornjem dijelu tabele PL FBIH.

Zvijezda je prošlo kolo odigrala odličnu gostujuću utakmicu i zabilježila pobjedu. Polako se pokazuju rezultati rada napravljeni dovođenjem novog trenera i nekoliko novih igrača, te priključenje juniora Zvijezdinom timu. Imenovanje novih lica za direktora i sekretara kluba su takođe dala značajan doprinos.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S poštovanjem,

Uprava kluba NK Zvijezda", stoji u saopštenju federalnog prvoligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti