Bez golova u Madridu

Manchester City preživio pakao na Wandi Metropolitano i plasirao se u polufinale!

Endin Čaušević

Atletico Madrid i Manchester City remizirali su večeras (0:0) u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

City je uspio u ovom meču da sačuva prednost iz prvog duela u kojem je slavio sa 1:0, te se na kraju plasirao među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Atletico Madrid je od prve minute imao ogromnu podršku s tribina, ali domaći tim u prvom poluvremenu skoro ništa da nije napravio. U prvih pola sata igralo se većinom na sredini terena, te je City imao incijativu.

Prvu pravu priliku na meču vidjeli smo u 30. minuti kada su gosti umalo došli do vodstva na Wanda Metropolitanu.

Mahrez je odlično proigrao Walkera koji je proslijedio loptu do Fodena, a on je uposlio Gundogana koji je sa nekih šest ili sedam metara šutirao, no stativa je spasila gol Atletico Madrida.

U drugom poluvremenu Atletico Madrid je bio dosta konkretniji, te su konačno u ovom dvomeču uspjeli opasnije da zaprijete golu Edersona.

Domaći su pokušali prvi put u 47. minuti kada je u prilici bio Griezmann, ali gola nije bilo. Isti igrač imao je desetak minuta kasnije odličnu šansu. Joao Felix ga je sjajno uposlio, a Griezmann je šutirao iz voleja sa 18 metara, ali lopta ide malo pored gola gostiju.

Atletico ponovo prijeti u 70. minuti. Joao Felix je ponovo sjajno prošao i dodao loptu do De Paula koji je u prvom kontaktu s loptom na meču odlično šutirao, no lopta ponovo ide pored gola Edersona.

Sedam minuta kasnije Reinaldo je centrirao s lijeve strane i pronašao ponovo De Paula koji je i ovaj put loptu poslao pored gola Manchester Cityja.

Veliku šansu domaći tim je imao u 87. minuti. Jedan od igrača Atletica poslao je sjajnu loptu na Correu koji ju je spustio za Cunhu, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira jedan od igrača Cityja.

Dvije minute kasnije nova gužva u šesnaestercu Cityja. Reinildo je ubacio s lijeve strane, ali odbrana Cityja ponovo to čisti u zadnji trenutak. Već u narednom napadu Felipe žestoko faulira Fodena nakon čega mu je sudija pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Diego Simeone je posljednjih desetak minuta uveo sve ofanzivce koje je imao na klupi kako bi pokušao doći do gola i produžetaka, ali čini se da je bilo kasno nakon što se toliko silno fokusirao na odbranu u ovom dvomeču.

Manchester City je do kraja utakmice uspio da sačuva prednost iz prvog duela i plasira se zasluženo u polufinale gdje ih očekuje još jedan veliki derbi i okršaj protiv Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.