Trener Manchester Cityja

Guardiola: Imali smo sreće, prošli, a sada smo u velikoj nevolji

Eldar Ganibegović

Nakon pobjede 1:0 u prvoj utakmici, remijem u Madridu protiv Atletica (0:0), Manchester City je izborio polufinale Lige prvaka. 

Tamo će igrati protiv Real Madrida koji je s ukupnih 5:4 izbacio Chelsea. Trener Cityja, Pep Guardiola, nakon utakmice sinoć dao je nekoliko zanimljivih izjava.

"Oni su šampioni Španije, tako igraju, sa mnogo energije. U drugom poluvremenu su bili bolji od nas, imali smo sreće što nismo primili gol. U prvih 45 minuta smo imali šanse, generalno gledano zasluženo smo u polufinalu", kazao je Pep Guardiola i dodao:

"Težak su protivnik, svi timovi u Ligi prvaka pate kad dođu ovde, uspjeh je što smo ih prošli. Ne možemo uvijek da damo četiri ili pet golova, mi smo ljudi – dolazimo iz teške utakmice protiv Liverpoola."

Ono što brine Pepa Guardilu jesu povrede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U velikoj smo nevolji, ne možemo da zaboravimo da smo igrali prije tri dana, putovali, došli ovamo, sada imamo dosta povreda i ne znam šta će biti u narednim sedmicama, ali večeras slavimo jer je Manchester City treći put u historiji u polufinalu Ligeprvaka", zaključio je Guardiola.

Španski stručnjak također je naglasio da nema potrebe da se priča o onome što su radili igrači Atletica, a nije htio da komentariše novinarske navode da je Phil Foden sinoć bio na meti Jorgandžija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.