Novi šef struke NK Jedinstvo Bihać

Obad: Lijepo je ovdje, vraćam sjećanja, mogao nam je doći slavni Juventus

Samir Mlaćo
Burno je u bihaćkom Jedinstvu.

Bišćani su nakon domaćeg poraza od Budućnosti ostali bez šefa struke, Jasmin Džidić je digao sidro, a na njegovo mjesto došao je Adis Obad.

Obada čeka težak izazov, Jedinstvo je u borbi za opstanak, igrač kadar sklopljen je dvije sedmice prije početka drugog dijela sezone, kada su i startale pripreme.

U Bihaću je tako godinama i niko ne mari za to. I kapiten Mujo Mujagić priznao je da je poslije meča sa Banovićanima došlo do incidenta sa predsjednikom kluba, tačnije da je Admir Abdihodžić prijetio nogometašima da neće dobiti platu, te da mu se isti 'unosio u facu'.

Obad je govorio o novom izazovu koji ga čeka. Odradio je do sada dva treninga.

“Čast mi je postati trener Jedinstva. Klub je to sa velikom tradicijom, odradili smo dva treninga, a nalazimo se u teškoj situaciji i do kraja ćemo se boriti za opstanak. Ne bojim se izazova, upoznao sam ekipu, a sada nas čeka duel sa direktnim konkurentom za opstanak“, ističe Obad, te dodaje.

“Od prvog dana sam rekao da je cilj opstanak, zna se šta nam je činiti, a odustajanja nema. Nadam se da ćemo uspjeti.

Svaka utakmica je kvalifikaciona. Idemo iz utakmice u utakmicu, a za svakog protivnika se spremamo posebno. Znam da onda dolazi Rudar, to je nezgodan protivnik ovdje, a onda idemo mom Igmanu“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kao igrač nosio je dres Jedinstva, u mnogim boljim danima za ovaj klub.

“Vraćam sjećanja na taj period, to je bilo prije 23 godine. Igrali smo Intertoto Kup protiv jedne rumunske ekipe, da smo prošli došao bi nam slavni Juventus. Ostala su mi lijepa sjećanja na grad i navijače, nisam se puno dvoumio kada smo uspostavili kontakte. Vjerujem da grad živi za klub, iako je situacija sada kakva jeste“, dodao je Obad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.