Referenca na poznatu seriju

Nakon incidenta u Madridu Grealish dobio novi nadimak u svlačionici Manchester Cityja

Eldar Ganibegović

Atletico Madrid i Manchester City odigrali su vrlo žustar revanš meč četvrtfine finala Lige prvaka početkom sedmice.

Nakon 1:0 pobjede engleskog tima u prvoj utakmici na Etihadu, druga je završena 0:0, ali uz niz indicenata na terenu i u tunelu Wande Metropolitano.

Fudbaleri dvije ekipe potukli su se oko 90. minute, jer su gostujući igrači svaki put zadržavali vrijeme kada su imali priliku, a domaći tim, razumljivo, bio je nestrpljiv jer im je gorilo pod nogama.

Iako se radilo o neiskorištenoj rezervi Pepa Guardiole, Jack Grealish bio je jedan od protagonista sukoba. Engleski veznjak nije se mogao zadržati na klupi i sukobio se s nekoliko protivnika.

I Stefan Savić i Šime Vrsaljko vukli su ga za kosu, a kao rezultat ovih događaja Grealish je dobio novi nadimak u svlačionici Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema Sports Illustratedu, Grealisha kolege sada ga zovu "Peaky Jack". Nadimak je referenca na poznatu seriju Peaky Blinders, koja se vrti oko porodice iz Velike Britanije, s članovima poznatim po svom koleričnom temperamentu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.