Za mnoge je bio samo običan gledalac: Rijetko ko je prepoznao legendu na tribinama
Foto - Instagram

Nekada je nosio dres Cityja

Za mnoge je bio samo običan gledalac: Rijetko ko je prepoznao legendu na tribinama

Midhat Šljivak

Manchester City je ostvario plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je jučer u Madridu remizirao protiv Atletica (0:0).

Građani su tako u polufinale prošli zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 1:0, te će se za finale boriti ponovo u Madridu u dvomeču s madridskim Realom.

Na stadionu Wanda Metropolitano sinoć se pojavilo zanimljivo lice. Kao gost Cityja u prvim redovima sjedio je pomalo zaboravljeni Paulo Wanchope.

Čuveni napadač s Kostarike nekada je nosio dres Građana. Nastupao je za ovaj tim u periodu od 2000. do 2004. godine i zabio je 29 golova u 75 nastupa. Mnogi od njih su bili spektakularni.

Rijetko je ko prepoznao čuvenog napadača. Mnogi su pomislili da se radi i običnom gledaocu, a zapravo se radilo o napadaču koji je nekada bio odličan strijelac.

"Hvala Manchester Cityju što nam je pružio priliku da budemo dio ekipe večeras. Posebno hvala Nathanu Akeu za dres koji je uljepšao noć mom sinu. Idemo City", poručio je Wanchope.

Paulo Wanchope je pored Cityja tokom karijere u Engleskoj nastupao još za West Ham i Derby County.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon odlaska iz Premiershipa odigrao je jednu sezonu u španskoj Malagi, da bi zatim po sezonu odigrao u Al Gharafi, Heredianu, Rosariju, Tokyu i Chicago Fireu, gdje je 2007. godine okončao karijeru.

Godinama je danas 45-godišnji Wanchope bio nosioc igre u reprezentaciji Kostarike za koju je u 73 utakmice postigao 45 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Legenda kluba et
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi