U 30. kolu savladali Arminiju

Bayernu nedostaje još jedan trijumf za novu titulu prvaka Njemačke

Haris Zilić

Fudbaleri Bayerna su jednu pobjedu udaljeni od nove titule prvaka Njemačke, a to je i matematički jasno nakon utakmice 30. kola.

U 30. kolu Bavarci su danas sa 0:3 savladali Arminiju Bielefeld i tako imaju devet bodova prednosti ispred Borussije Dortmund četiri kola prije kraja.

Bavarci već u narednom kolu dočekuju Borussiju i trijumfom mogu proslaviti novu titulu.

U današnjem duelu u Bielefeldu Bayern je poveo u desetoj minuti sa 0:1 autogolom Laursena..

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sedmoj minuti nadokande prvog poluvremena Gnarby je pogodio za 0:2 na asistenciju Kimmicha, dok je treći Bavaraca u režiji Musale koji koristi asistenciju lewadowskog u 85. minuti za konačnih 0:3.

Bayern tako nastavlja dominaciju u Njemačkoj, ali pitanje je koliko će to razgaliti navijače koji su razočarani eliminacijom iz Lige prvaka od Villareala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.