Lewandowski na naslovnici Sporta: "Konačna odluka"

Završava se veliki posao?

Lewandowski na naslovnici Sporta: "Konačna odluka"

Eldar Ganibegović

Kako javlja španski "Sport", bliži se konačna odluka o transferu Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu.

Glavni cilj Barcelone za nadolazeći ljetni prijelazni rok je dovesti klasnog napadača. Katalonci imaju nekoliko zvijezda na svom radaru, a među njima je i Robert Lewandowski. Španski, njemački i poljski mediji već nekoliko sedmica pišu o potencijalnom transferu poljskog napadača.

"Lewandowski, konačna odluka", riječi su na naslovnici uglednog španskog lista "Sport".

Možda će ova saga uskoro naći svoj kraj, predviđaju španski novinari. Prema njihovim riječima, bliži se vrijeme konačne odluke o budućnosti Lewandowskog. Pišu kako će se napadačevi agenti uskoro sastati s Bayernom kako bi odlučili hoće li obnoviti ugovor ili otići iz Bavarske. Barcelona treba biti svjesna da će Poljak rado doći u Kataloniju, ali neće napraviti nikakav potez dok se ne sazna rezultatpregovora.

"Ono što će se dogoditi sljedećih dana je sastanak između Bayerna i agenta igrača. Ovdje se mogu dogoditi samo dvije stvari: ili postoji dogovor i cijela sapunica završi, kao što se dogodilo sa Salahom i Liverpoolom ili će sve eksplodirati", predviđaju katalonski novinari.

U nastavku teksta "Sport" podsjeća na dosadašnje kontakte agenta Lewandowskog i kluba:

"Barcelonina priča s Lewandowskim počela je kada su napadačevi agenti kontaktirani kako bi objasnili njegovu tržišnu situaciju. Bio je januar i fudbaler je odbio sve prijedloge za obnovu s Bayernom. Njegov odnos s čelnicima njemačkog kluba je hladan jer mu ugovor ističe 2023. i oni nude produženje na samo  još godinu dana".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinari također tvrde da postoje dobri odnosi između Lewandowskog i Barcelone. Podsjetimo, posebno je agent Poljaka Pini Zahavi u dobrim odnosima s klupskim predsjednikom Joanom Laportom.

"Postoji jako dobar sklad između stranaka i uvjerenje da to može biti plodan posao za sve strane. Barceloni treba svjetska zvijezda za postizanje golova i napadač koji će voditi i osvajati naslove u sljedeće tri godine. Ipak, Bayern se nije dao zastrašiti prijetnjama i jasno je dao do znanja da ne namjeravaju osloboditi Lewandowskog", piše Sport. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Postoji izuzetan odnos Barcelone i Lewandowskog, jer im svaku utakmicu Lewa uvali po jedan ili dva gola
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti