Atletico bio domaćin Levanteau

Opet "sve i svašta" na Wanda Metropolitanu: Igralo se 100 minuta, crveni karton, VAR, penal...

Admin Čaušević

Atletico Madrid je odigrao novi meč pun tenzija i napetosti.

Nakon što su ispali od Manchester Cityja kada je na Wanda Metropolitanu bilo svega, Jorgnadžije su u La Ligi dočekale Espanyol i pobijedile sa 2:1.

Uz dosta muke i poteškoća izabranici Diega Simeonea su nekako uspjeli doći do pobjede i to golom iz penala u 100. minuti.

Iz prvog poluvremena jedino što se da izdvojiti su po dva žuta kartona na obje strane, dok su golovi viđeni u nastavku.

U 52. minuti Carrasco donosi vodstvo Atleticu, da bi 20-ak minuta kasnije Kondogbia dobio drugi žuti karton te je morao pod tuš.

De Tomas je u 74. minuti izjednačio, a interesantno da je isti fudbaler bio i tragičar susreta jer je napravio penal u posljednjim sekundama.

Igrala se 95. minuta kada je nakon ubačaja iz kornera De Tomas loptu zakačio rukom da bi nakon toga sudija Vazquez dobio poziv VAR iz sobe. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga nastalo je standardno koškanje i naguravanje, a poslije nekoliko minuta vijećanja dosuđen je penal za domaćina. Odgovornost je preuzeo Carrasco i pogodio za pobjedu.

Osim jednog crvnog na meču je viđeno još devet žutih kartona što dovoljno govori kakav susret je bio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.