Sjajni Nijemac

Kroos odbio da produži ugovor s Realom, već je poznat novi klub?

Admin Čaušević

Toni Kroos je jedan od najboljih veznjaka svoje generacije i već dug niz godina jedan od glavnih stubova Reala.

Kroos je u Real stigao 2014. godine za 25 miliona eura i vjerovatno se radi o najboljem transferu ikada ukoliko se pogleda uloženo i dobijeno.

Nijemac je u međuvremenu postao simbol popularnih Los Blancosa, ali kako svemu dođe kraj u životu tako se približava i njegov odlazak iz Madrida.

Prema informacijama iz Španije Real je Kroosu ponudio produženje ugovora za još jednu godinu. Aktuelni ugovor mu traje do 2023. godine.

Ovaj 32-godišnjak je nezadovoljan ponuđenim te je tražio novi dvogodišnji ugovor, nešto na što u Realu ne žele pristati.

U slučaju da napusti Real Kroos će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u Juventusu koji je počeo da pokazuje interes za ovog veznjaka.

Staroj dami su neophodna pojačanja u veznom redu te bi dovođenje Kroosa bez obzira na godine sigurno predstavljalo puni pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Situaciju sa strane pomno posmatra i Manchester City te bi i popularni Građani vrlo rado u svojim redovima vidjeli sjajnog Nijemca.

Nešto slično se ranije dešavalo i sa Modrićem, ali bi Florentino Perez uspjevao da uvjeri Hrvata da ostane, sada ga isto čeka i sa Kroosom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.