Del Piero zabio golčinu, a protivnik krenuo da ga ganja i obračuna se s njim

Sreća pa je brzo odustao

Del Piero zabio golčinu, a protivnik krenuo da ga ganja i obračuna se s njim

E. Čaušević

Alessandro Del Piero je bez dileme jedan od najboljih igrača u historiji Juventusa.

Del Piero je skoro cijelu igračku karijeru proveo u dresu Stare dame s kojom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, a svojom magijom oduševljavao je fudbalski svijet.

Za prvi tim Juventusa debitovao je još 1993. godine nakon što je došao iz Padove za svega 2.5 miliona eura. Za Juvetnus je igrao čak 19 godina, a nakon toga otišao je u Australiji gdje je nastupao za Sydney.

Legendarni italijanski veznjak za Juventus je odigrao čak 705 utakmica i zabio je 290 golova i dodao još 150 asistencija što je zaista impresivna statistika.

U svojoj karijeri je zabio mnoštvo nevjerovatnih golova, a jedan od njih se posebno ističe. To je bilo u dvomeču polufinala Lige prvaka 1998. godine protiv Monaca kada je Juve prošao u finale nakon pobjede ukupnim rezultatom od 6:4.

Juventus je u prvoj utakmici slavio pred svojim navijačima sa 4:1, a briljirao je upravo Del Piero koji je zabio hat-trick, a sjajni fudbaler bio je u centru pažnje i na revanš meču u Monte Carlu.

Ovaj meč je Monaco dobio sa 3:2, ali je utakmicu obilježila majstorija Del Piera. On je u 74. minuti zabio nevjerovatan pogodak za 2:2 kojim je naljutio i defanzivca domaćeg tima Liliana Martina koji je u jednom trenutku krenuo prema Del Pieru i htio obračun, ali na svu sreću se zaustavio.

Martin je očito bio iznerviran što je Del Piero zabio takvu golčinu i što ga nije uspio zaustaviti, a na izrazu lica se moglo vidjeti koliko je bio bijesan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tada je Juventus u sastavu imao igrače poput Peruzzija, Contea, Inzaghija, Zidanea, Tacchinardija, Dimasa... Dok su za Monaco, između ostalih, igrali Barthez, Trezeguet, Christanval i Thierry Henry.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinaridi
Precijenjen igrac.
1 9
BiH1510
Neka stara vremena, nostalgija... Hvala autoru sto nas podsjeti na neko ljepse doba
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi